Schouwen - Duiveland - 2023  
       

Met de Oosterscheldekering aan het ene eind van het eiland en het Watersnoodmuseum aan het andere eind, is Schouwen-Duiveland onlosmakelijk met de zee verbonden. Het eiland wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen. Ook heeft het vele plekken waar de wereld onder water minstens even mooi is als boven het wateroppervlak.

De strijd tegen het water is terug te vinden in het landschap. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden. Niet alleen kun je hier genieten van duinen, dijken, schorren en polders: er zijn ook prachtige bossen te vinden. De mooie natuur maakt Schouwen-Duiveland de ideale locatie om te wandelen of fietsen.

De Zuidkust van Schouwen

Dit natuurgebied is onderdeel van het grootste nationale park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde. Een uniek en dynamisch natuurgebied. Vogelspotters bevinden zich hier in een waar paradijs, want je vindt hier een vogelgebied van internationale allure. Naast het zo'n 40 kilometer lange fietspad langs de gehele Zuidkust van Schouwen zijn er verschillende wandelpaden in de Schelphoek en Krekengebied Ouwerkerk.

Bron: Wikipedia

 
Klikken op foto